Home » Eline Ulaen

ELINE ULAEN  ART

 

Bloemenschilderijen en meer 

Eline heeft een grote passie voor het schilderen met olieverf. Zij maakt gebruik van diverse technieken, waarbij haar voorkeur uitgaat naar nat-in-nat schilderen, het liefst direct op het doek zonder voorafgaande schets. Er wordt erg veel waarde gehecht aan het gebruik van hoogwaardige materialen voor doek, verf en penselen voor een professioneel eindresultaat. Het favoriete onderwerp voor Eline’s schilderijen is bloemen op GROOT formaat. Naar eigen zeggen, omdat ze daar gewoon erg blij van wordt. Hoewel de nadruk op bloemen ligt kan zij ook andere onderwerpen schilderen.

 

Eline Ulaen

Eline is geboren in Utrecht. Al op heel jonge leeftijd was zij een enthousiast tekenaar. Toen ze 12 was tekende en verkocht ze haar eerste portretten op rommelmarkten. Na haar jeugdjaren ontwikkelde Eline zich tot professioneel visualiser/illustrator en tekende print campagnes, storyboards en producten voor diverse reclamebureaus. Eline schilderde honden en poezen die op dekbedden werden gedrukt, huizen voor makelaars en zelfs een ‘poep’-poster mocht niet ontbreken. Er is ook een flat in Amstelveen waar aan de buitenkant op 5 verdiepingen heel groot werk van Eline te zien is. De achtergronden van Eline’s illustraties bestonden meestal uit schilderingen. Ook tekende en schreef zij een aantal kinderboekjes, waaronder Sjakie de kleine Dinodrachus. Van Sjakie is ook een animatie gemaakt en natuurlijk kwam die op TV. Sjakie won zelfs een belangrijke prijs in Chicago. Recentelijk heeft Eline een aantal figurines voor een grote supermarktketen ontworpen en is er een nieuwe actie in de maak met Sjakie als hoofdfiguur.

Op deze site zie je wat Eline het allerleukste vind om te doen en dat is schilderen met olieverf. “Want dat”, zegt ze, “is de ultieme vorm van tekenen.”

 

Werk in opdracht

Het is ook mogelijk schilderijen in opdracht te maken. Natuurlijk het liefst met bloemen als hoofdonderwerp, maar andere onderwerpen kan ook (portret). Neem voor de mogelijkheden contact op via onderstaande gegevens of het contactformulier

 

Workshops

De technieken: nat-in-nat en alla prima Het gaat hierbij om figuratieve schilderijen die in eerste instantie realistisch zijn maar naar eigen smaak anders ingevuld kunnen worden. U leert dus schilderen naar de werkelijkheid.

De technieken die Eline onderwijst zorgen ervoor dat u vrij snel een schilderij kunt maken. Het is de bedoeling dat een schilderij dat u ‘nat-in-nat’ schildert met olieverf in 1 dag klaar is. De technieken zijn ideaal om ‘alla prima’ te leren schilderen (het object direct met verf naar het doek vertalen). Het is bijzonder belangrijk dat u de juiste volgorde van werken toepast. Op het juiste moment, op de juiste plaats, met de juiste kleur, de juiste penseel en de juiste techniek. Dat is wat u leert. U zult merken dat voor sommige composities wat meer tekenvaardigheid vereist is. Eline zal u ook daarbij van goed advies kunnen voorzien.

 

Voor meer informatie mail naar :  workshops@elineulaen.nl  of kijk op

www.elineulaen.nl