Home » Portret zaterdag 17 december

INFORMATIE WORKSHOP PORTRET SCHILDEREN NAT IN NAT OLIEVERF

17 DECEMBER 2016 BAARN  VOL

U kunt nog wel op de wachtlijst worden geplaatst

De volgende workshop PORTRET zal zijn op zaterdag 19 maart 2017

 

Tijdens deze workshop leert u naar aanleiding van een foto hoe u een portret 'nat-in-nat' kunt schilderen. Enige teken en/of schilder ervaring is hierbij wel gewenst. Er zullen referentie-foto’s aanwezig zijn, maar u kunt ook eigen foto’s meenemen.

VOORWAARDEN eigen foto's

1. U heeft een goede foto nodig van een gezicht. Het liefst 3⁄4 aanzicht. De persoon draait het hoofd dus iets naar rechts of naar links, maar beide ogen blijven duidelijk zichtbaar.

2. Liefst geen handen, voorwerpen e.d. in beeld. Wel zo veel mogelijk van de haren.

3. Gaat u de foto zelf maken? Zet dan uw flits uit. Laat het licht van 1 kant komen zodat in het gezicht een goed verschil tussen licht en schaduw te zien is. Laat uw model bijvoorbeeld  bij het raam plaatsnemen.

4. Het gezicht van de foto moet zo groot zijn als u hem op het doek wilt schilderen. Het doek zal 30 bij 40 cm zijn. De foto (afgedrukte uitsnede) mag kleiner zijn dan het doek, als het gezicht maar de gewenste grootte heeft.

5. De afdruk of print van de (uitsnede van de) foto moet minimaal A4 formaat zijn en de kleur moet zoveel mogelijk met de werkelijkheid overeenkomen.

6. Neemt u van de foto ook een eenvoudige zwart-wit kopie of print mee die u eventueel als doordruk kunt gebruiken. (Het wordt op prijs gesteld als u het portret direct uit de hand schildert, maar hoofdlijnen doordrukken mag natuurlijk als dat een probleem is. U leert tijdens de workshop hoe dat gaat)

7. Een extra referentie-foto voor het doorschilderen van schouders en lichaam is wenselijk.

 

Houdt u er rekening mee dat bovenstaande foto's * niet optimaal ( * deze foto's staan in de pdf- informatie portret, )  zijn kwa kleur omdat dit een digitaal bestand is. Het is de bedoeling dat de kleuren van uw foto-afdruk zo veel mogelijk de werkelijkheid benaderen.

N.B.: Maak het uzelf niet te moeilijk. We gaan het portret namelijk in 1 sessie af schilderen.

Het beste kunt u een jong model kiezen met weinig rimpels, niet al te lang haar, evt. wel

opgestoken haar/staartje (anders heeft u een groter doek nodig) en het gezicht ontspannen (niet te zeer lachend). Voorkom liefst dat uw model de tanden laat zien.

Er wordt een oefen-doek gebruikt en een doek om een mooi schilderij op te maken.

 

De workshop is inclusief materiaal. Dus voor schildersdoeken, verf, mediums e.d. wordt gezorgd. Ook eten en drinken is bij de workshop inbegrepen. De lunch zal zijn in een eetcafé dichtbij het atelier.

 

Datum: zaterdag 17 december 2016

Tijden: 9.30 uur tot ongeveer 17.30 uur

Lokatie: Baarn, atelier bij het Informatiepunt Vorstelijk Baarn,

achter Eethuys-Café De Generaal, Lt. Generaal van Heutzlaan 7

Kosten: € 95,- incl. BTW

Inschrijven: workshops@elineulaen.nl

http://alla-prima.jouwweb.nl http://elineulaen.nl

 

Inschrijfformulier voor de wokshops portret, bijlage (pdf) onderaan deze pagina

 Voor meer informatie over de workshops mail naar :  workshops@elineulaen.nl

Kijk ook op  www.elineulaen.nl